الکترونیک برای مبتدیان - نظریه عمومی الکترونیک
- يكشنبه, ۶ بهمن ۱۳۹۸، ۰۳:۱۶ ق.ظ
- تقویت کننده
- آموزش آمپلی فایر:
-
آمپلی فایر AUDIO VOLTAGE دامنه سیگنالهای بین دامنه فرکانس 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز را تقویت می کند. این دامنه شنوایی انسان است. آنها اغلب قبل از تقویت کننده اصلی به عنوان PRE-AMPLIFIERS استفاده می شوند.
آمپلی فایر AUDIO POWER قدرت لازم برای رانندگی بلندگوها را تأمین می کند. آنها همچنین دامنه فرکانس را از 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز تقویت می کنند.
فرکانس میانی (اگر) تقویت کننده ها در گیرنده های رادیویی استفاده می شود. سیگنال های رادیویی با فرکانس بالا توسط یک مدار تغییر FREQUENCY CHANGER به فرکانس میانی پایین تر تغییر می کنند. اگر رادیوهای AM در حدود 455 کیلو هرتز باشد. در رادیوهای FM 10.7 مگاهرتز است.
تقویت کننده های RADIO FREQUENCY باند انتخاب شده ای از فرکانس ها را تقویت می کنند. فرکانسهای رادیویی از حدود 30 کیلوهرتز تا چند هزار مگاهرتز گسترش می یابد. باند فرکانس ها توسط یک BAND PASS FILTER یا یک مدار TUNING انتخاب می شوند.
آمپلی فایرهای WIDE BAND برای تقویت باند بسیار گسترده ای از فرکانس ها طراحی شده اند ، از چند هرتز تا چند صد مگاهرتز.
تقویت کننده های VIDEO در دوربین های تلویزیونی ، گیرنده ، vcr و غیره استفاده می شوند. پهنای باند از DC تا حدود 6MHz گسترش می یابد.
آمپلی فایرهای مستقیم مستقیم دارای خازن جفت بین مراحل نیستند تا بتوانند سیگنالهای DC را تقویت کنند.
آمپلی فایرهای مختلف دارای دو ورودی هستند و تفاوت بین دو ولتاژ ورودی را تقویت می کنند.
اگر هر دو ورودی یکسان باشند ، هیچ خروجی از تقویت کننده وجود ندارد.
اگر سیگنال مداخله ای وجود داشته باشد ، توسط هر دو ورودی برداشت می شود و تقویت نمی شود. OPAMPS معمولاً به عنوان تقویت کننده های افتراقی مورد استفاده قرار می گیرد.
سلام و درود بر شما دوست عزیز و گرامی
_با عرض ادب و خسته نباشید و آرزوی سلامتی خدمت شما دست اندرکاران این مقالات مفید و کاربردیتون 🙏👍👌